Flottweg Duitsland

Dé uitvinder van de Decanter Centrifuge

Flottweg SE in Vilsbiburg Duitsland ontwikkelt en produceert al ruim 60 jaar decanter-centrifuges, separatoren, bandpersen en systemen die zeer krachtig en betrouwbaar zijn voor het helder maken van vloeistoffen, het scheiden van vloeistofmengsels en vaste stoffen én bij het proces van ontwateren.

Het credo: made in Germany

Betrouwbaarheid

Elke machine die de fabriek verlaat wordt uitgebreid getest op basis van onze grondwaarden en filosofie: we willen dat onze klanten resultaten behalen met Flottweg die door anderen niet zijn te evenaren. De meeste van onze machines zijn zelfs tientallen jaren na ingebruikname nog dagelijks in gebruik. Over de hele wereld is de naam Flottweg een synoniem voor uitstekende productkwaliteit, de beste service en kosteneffectieve langdurige werking.

Perfectie

Bij Flottweg gaan het ontwerpproces en de productie hand in hand, zo wordt steeds een optimaal resultaat behaald. De perfecte bewerking van ieder onderdeel maakt van elke machine en elk systeem een ​​uitstekend product en weerspiegelt de verwachtingen van klanten als premium fabrikant en leider in scheidingstechnologie.

Groei

We zijn dankbaar voor onze voortdurende groei naar een klantenbestand van meer dan 1400 klanten in de voedsel-, petrochemische-, chemische-, farmaceutische- industrie en in de milieusector.

Dankzij de ervaring van onze individuele specialisten in scheidingstechnologie is Flottweg, ongeacht de branche een populaire partner voor klantspecifieke aanpassingen en voor innovatieve oplossingen in nieuwe markten.

Lees het laatste Flottweg SE nieuws hier

Flottweg historie

 • In 1910 richtte Gustav Otto (zoon van de uitvinder van de benzinemotoren) Otto-Flugzeugwerke (Gustav Otto Aircraft Machine Works) op in München
 • Op 7 maart 1916 werd dit bedrijf geregistreerd als de Bayrische Flugzeugwerke, de voorloper van Bayrische Motorenwerke / BMW .
 • In 1918 opende Otto een nieuwe fabriek in München en begon hij in 1920 gemotoriseerde fietsen te produceren, die de merknaam “Flottweg” kregen, vertaald “Vlot-weg”.
 • In 1932 verwierf ‘Dr. Georg Bruckmayer de naam Flottweg en richtte hij de motorfabriek’ Flottweg-Motoren-Werke ‘op. In 1933 begon het bedrijf met de productie en distributie van motorfietsen en vliegtuigmotoren in München.
 • In 1943 dwong de Tweede Wereldoorlog Flottweg te verhuizen naar Vilsbiburg. In 1946 begon het bedrijf met de productie van gespecialiseerde apparatuur voor de grafische industrie (tot 1984).
 • In 1953 breidde Flottweg zijn activiteiten uit naar een zakelijke sector: de productie van vloeistof-vaste stof scheidingsmachines.
  • Het eerste product was de Flottweg-karaf, een karafcentrifuge met vaste kom; het eerste model, DECANTER Z1, werd verkocht aan BASF.
  • Verdere ontwikkeling leidde tot een hogere snelheid en efficiëntere karaf in 1964.
  • In 1966 werd een verstelbare waaier voor karaf toegevoegd, waardoor de operator de vijverdiepte kon optimaliseren terwijl de karaf in werking was; dit was nuttig bij de extractie van olijfolie olie.
  • Na verdere ontwikkeling verkocht Flottweg in 1971 een 3-fase karaf voor olijfolie in Spanje.
  • In 1977 begon Flottweg riemfilterpersen te produceren.
 • In 1984 richtte Pieter van Donselaar Flottweg Nederland op en startte Flottweg vanuit Heemstede met een eigen Verkoop en Service afdeling in Nederland
 • In 1988 was Krauss-Maffei uit München de hoofdaandeelhouder, hij had 90% van Flottweg in zijn bezit. In 1989 werd de Krauss-Maffei-productlijn van karafcentrifuges onder licentieovereenkomst aangekocht door Flottweg. In hetzelfde jaar opende Flottweg nieuwe verkoop- en servicekantoren in Frankrijk en Rusland, en in de daaropvolgende jaren werden verkoop- en servicecentra in Düsseldorf en Leipzig, Duitsland geopend.
 • In 1998 nam Flottweg Veronesi over, een Italiaanse fabrikant van schijfstapelcentrifuges. In hetzelfde jaar begon Flottweg schijvenstapelmachines te ontwikkelen en produceren in Vilsbiburg.
 • In 2007 werd Flottweg Separation Technology, Inc. opgericht in Independence, Kentucky. In 2012 werd Flottweg omgezet in Flottweg SE, wettelijk geregistreerd in de Societas Europaea (ook “Europe AG” genoemd) in de Europese Unie. [3]
 • 2010 – 2020 : De productlijn werd verder uitgebreid met innovaties als de Sedicanter, de Sorticanter en de Xelletor serie. Allemaal machines die specifiek voor specialistische markten werden ontwikkeld.