/NATICA Start-up
NATICA Start-up 2020-09-11T10:17:18+02:00

START-UP

De innovatieve Natica Separator van de Israëlische start up AquaHD kenmerkt zich door zeer efficiënte scheiding van organisch materiaal uit afvalwater. Flottweg Nederland is per 2020 de exclusieve vertegenwoordiger voor de BeNeLux en ziet veel potentieel in deze innovatieve scheidingsmethode.

De Natica kan worden ingezet om algen te verwijderen uit oppervlaktewater maar ook bij het verwijderen van organisch materiaal uit waswater bij groente- en fruitverwerking.

De geconcentreerde sludge afkomstig uit de Natica kan daarna verder ontwaterd worden met een Sedicanter of  Xelletor Decanter .

Pilots in 2020

 

 

NATICA

buitenzijde

 

 

binnenzijde

NATICA voordelen 

  • Geen bewegende delen
  • Geen filterelementen
  • Alleen composietmaterialen
  • Kleine voetafdruk
  • Lage investering

 

De werking

AquaHD ontwikkelde de Natica, een hydrodynamische separator die een sprong vooruit is t.o.v. conventionele scheidingsprocessen voor vaste stoffen.

De NATICA creëert centrifugale hydrodynamische krachten om deeltjes onder lage druk (1 bar) te scheiden. In de NATICA stroomt water door een speciale cirkelvormige structuur. De doorgang van water in de cirkelvormige structuur zorgt voor het creëren van hoge centrifugale krachten (6 tot 8 G) onder lage druk.

De unieke geometrie en stromingspatronen van de vloeistof in de NATICA zorgen voor de vorming van laminaire stroming, effectieve scheiding van vaste stoffen en water. Vanwege de hoge centrifugale krachten zullen deeltjes worden geconcentreerd in de buitenomtrek van de afscheider.

De uitlaatstructuur scheidt de stroom vaste deeltjes en de stroom schoon water. De geconcentreerde hoeveelheid slib afkomstig uit de Natica kan daarna eventueel verder ontwaterd worden met een Flottweg Sedicanter of  Xelletor Decanter.

 

Wilt u ook testen met de NATICA, meldt u hier aan !

Flottweg wil graag in contact komen met bedrijven die groente en/of fruit verwerken om te onderzoeken of het waswater dat gebruikt wordt, kan worden  hergebruikt.

 

NATICA resultaten