Home/Ready for transition?
Ready for transition?2024-06-21T10:14:49+02:00

‘Klaar voor transitie’ duidt op een staat van voorbereiding waarin men zich bewust is van de wens om te veranderen en actief stappen onderneemt om die verandering te faciliteren.
In het geval van Flottweg betreft dit (naast de eigen organisatie) de procesoptimalisatie bij haar klanten om bij hen zoveel mogelijk energie te besparen en de uitstoot te reduceren.

Kijk hieronder naar de stappen die wijzelf zetten.

1 november 2023

Flottweg SE neemt deel aan het UN Global Compact ter bevordering van duurzame ontwikkeling

Flottweg SE, ’s werelds toonaangevende leverancier van mechanische scheidingstechnologie kondigt met trots haar deelname aan de United Nations Global Compact (UNGC) aan.

Met deze stap verplicht het bedrijf zich tot het actief ondersteunen van de doelstellingen van het Global Compact op het gebied van mensenrechten, arbeidsnormen, milieubescherming en anticorruptie.

Het UN Global Compact is ’s werelds grootste en belangrijkste initiatief voor duurzaam en verantwoord ondernemingsbestuur. Gebaseerd op de 10 universele principes en de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen, streeft het UNGC de visie na van een inclusieve en duurzame wereldeconomie ten voordele van alle mensen. Meer dan 21.000 bedrijven en organisaties over de hele wereld dragen al bij aan deze visie.

Deelname aan het Global Compact is een belangrijke mijlpaal in Flottweg’s voortdurende inzet voor duurzaamheid en geeft het bedrijf extra legitimiteit en geloofwaardigheid in haar bedrijfsvoering. Daarnaast neemt het bedrijf fundamentele verantwoordelijkheid met betrekking tot de 10 universele principes op het gebied van mensenrechten, arbeid, milieu en anti-corruptie.

Als onderdeel van de UNGC zal Flottweg haar activiteiten en bedrijfsprocessen afstemmen op de principes van de Global Compact.

Flottweg SE en Flottweg NL erkennen het belang van duurzame ontwikkeling en zijn toegewijd aan het continu verbeteren van haar producten en diensten om deze te minimaliseren en een positieve impact te hebben op de samenleving.

Zie ook de website van Flottweg SE

1 maart 2023

Flottweg en “de groene wegen”!

Ja inderdaad, ook onderweg werken we aan groen!

Inmiddels wordt er voor iedere dieselauto die vervangen moet worden een hybride voertuig ingezet.

Hybride omdat we nog niet altijd overal zeker zijn van voldoende stroom om de accu’s te laden. Op deze manier kunnen we “groen verder” en tegelijkertijd bijna 24/7 de service blijven leveren die je van ons gewend bent!

Boek hier je afspraak met een sales of service engineer.

Flottweg versterkt haar weg “naar groen”!

In de meeste MKB bedrijven gaat de dagelijkse praktijk altijd voor de lange termijn doelen want de “schoorsteen moet blijven roken”.

Maar natuurlijk ook weer niet als het om de uitstoot van bedrijven gaat die wij direct of indirect veroorzaken door wat we doen.

In dat geval is het extra handig als er een portal als SME is dat je helpt om de lange-termijn doelen te realiseren.  In een stappenplan wordt je eenvoudig geholpen en zie je hoe ver je staat op de ladder naar 0% uitstoot.

2 januari 2023

2023 is weer groen begonnen bij Flottweg!

Om de juiste balans te vinden tussen uitstoot en kosten voor energie hebben we in de afgelopen jaren o.a. 28 zonnepanelen geplaatst, de spouwmuren geïsoleerd en alle verlichting vervangen door LED.

Recent zijn in alle ruimten in ons kantoorgebouw ook IR-panelen geplaatst boven alle werkplekken.

Nu is het zaak om tussen de CV ketels en de IR-panelen de optimale balans te vinden, uiteraard afhankelijk van buitentemperatuur en aanwezigheid van personeel.

Groot voordeel van een IR-paneel is dat hij alleen aan is als er iemand in het kantoor zit en de CV ketel dan permanent lager kan.

Via de app (zie foto) stelt de “bewoner” van het kantoor zelf de gewenste temperatuur in.

Are you “Ready for transition”?


Tijdens de laatste beurs van 2022, the World of Technology and Science lanceerden wij een nieuwe route met de naam

 

Om wat klassiekere termen te gebruiken, “we gaan van carnivoor naar herbivoor” oftewel van vleeseters naar planteneters of een combinatie daarvan, de omnivoor. Daarbij komt dat vlees nooit weg te denken zal zijn.

Als Flottweg willen ook wij graag “onze steen bijdragen” in de transitie die voor ons ligt en onze klanten helpen hun processen hierop af te stemmen en verder te optimaliseren.

Deze “doelen in de toekomst” bereiken we mede door ons machinepark continue te ontwikkelen. Zo vinden steeds meer producenten in de food en non-food de weg naar Flottweg.

Een breed spectrum, er is veel meer!

Maar het spectrum waarbinnen wij allemaal veel kunnen doen is natuurlijk veel breder. Zo hebben wij bij de bouw van de stand gekozen voor een zogenaamde “standaard stand” om vooral het milieu te sparen.

Voor de accenten die we hiervoor hebben gekocht, zoals de grote lampenkappen en de groene achterwand is er uitdrukkelijk gekozen voor hergebruik, zodat we niet voor iedere beurs opnieuw van allerlei zaken aankopen die daarna in de hoek verdwijnen.


Hieronder interessante links over de eiwittransitie

Foodvalley NL

Wageningen University and Research - To explore the potential of nature to improve the quality of life

     Food & Agribusiness

SCHIJF VAN VIJF • Gastropedia


Titel

Ga naar de bovenkant