About BHS Sonthofen

Flottweg Nederland is de vertegenwoordiger van BHS Sonthofen in Nederland, België en Luxemburg.

BHS-Sonthofen is een groep van bedrijven op het gebied van machine- en installatiebouw gevestigd in Sonthofen, Duitsland. Het bedrijf biedt technische oplossingen voor mechanische procestechnologie, met de nadruk op mengen, breken, recyclen en filtreren.

BHS-Sonthofen is wereldwijd aanwezig met meer dan 400 medewerkers en verschillende dochterondernemingen. Het kiezen voor de juiste technologie in vast-vloeistoffiltratie speelt een sleutelrol bij het verhogen van efficiëntie en procesoptimalisaties in grote fabrieken. BHS-Sonthofen is al meer dan 60 jaar gespecialiseerd in cakefiltratie. Het eerste rotatie-drukfilter werd al in 1953 ontwikkeld. De divisie Filtration Technology produceert filters en filtersystemen voor mechanische scheiding van vaste en vloeibare stoffen door middel van druk- of vacuümfiltratie.

Read the latest BHS news

Recente overnames

Begin 2020 heeft BHS-Sonthofen haar portfolio aanzienlijk uitgebreid met de overname van KG Thoma Elektrosteuerungsanlagen GmbH.  Dit bedrijf is ondergebracht in de nieuwe dochteronderneming BHS Control Systems GmbH & Co.

Met de overname vergroot BHS-Sonthofen zijn expertise op het gebied van interne besturingstechnologie. Naast de bestaande bedrijfsgebieden van Thoma is BHS Control Systems belast met het plannen en implementeren van controlesystemen bij projecten voor BHS-Sonthofen en AVA GmbH & Co. KG, verworven in 2018.

We zijn trots om te zeggen “Made in Germany”.